Hallåhallå! Idag har jag inte gjort så mycket, jag steg upp före alla andra i familjen vid halv 10 och åt frukost och läste boken Steglitsan! Sen läste jag faktiskt i princip hela dagen, jag kom verkligen in i boken och eftersom jag inte hade något annat att göra så hade jag ingen anledning att släppa boken heller! Vid halv 7 stack familjen minus Lacko till en restaurang i närheten, det var trevligt och gott! Vi kom hem för kanske 20 minuter sen och nu ska jag snart duscha och sen kanske lägga mig. Här får ni några bilder på mitt rum som jag tog igår! 
När man kommer in genom dörren
Om man vänder sig till höger när man står i dörröppningen ser man detta! På andra sidan glasdörren finns det en liten altan men den används inte! 
Mitt rum om man står vid glasdörren
Min säng, fönstret och lite av TVn
Byrån och TVn. Man kan även skymta min garderob som är en slags "Walk-in-closet" bakom väggen! 
Min lilla garderob! Det finns ytterligare två hyllor som inte fick plats på bild! Under jackorna har jag mina väskor och några skor men de fick inte heller plats på bild 
På byrån har jag min TV och de tre fotoramarna jag fick som avskedspresent i Sverige! 
Här är en till liten byrå och min spegel. Här gör jag mig alltid i ordning! 

Mitt rum ser i princip alltid ut såhär, jag håller det faktiskt väldigt bra i ordning och det ända oordningsamma är att jag brukar ha min skolväska framme vid min byrå under skolveckan men det tycker jag inte är så farligt! Sängen bäddar jag också varje morgon, det går ju väldigt snabbt med tanke på att jag bara lägger på överkastet och Nalle Puh haha! Jag tycker det känns jätteskönt att mitt rum äntligen är helt klart! Även om det fortfarande är lite avskalat så känner jag mig helt hemma i rummet och det känns mycket mer personligt nu med fotona, den lilla 'sminkhörnan' och Nalle Puh på sängen! TVn gör även så det känns mysigare, även om jag bara använt den typ 2 gånger hittills! Alla filmer och serier är nämligen dubbade till ungerska så jag har väldigt svårt för att förstå vad som händer om jag inte är helt fokuserad! 

Nu ska jag gå och duscha, men förhoppningsvis uppdaterar jag snart igen! Kraaam

Hejhej! Jag känner verkligen att jag borde uppdatera mer ofta, ska försöka göra det framöver för då kan jag även skriva om andra grejer än bara det jag gör om dagarna!
 
I måndags var jag i allafall i skolan som vanligt, sen stannade jag kvar i skolan med Ece och Yasemin och pratade och hade det jättetrevligt! Sen vid 4 eller 5 gick vi till skolan gympasal och kollade på när några i min parallellklass spelade volleyboll och sen skjutsade Zsaklin oss till Zumban med bilen. Zumban var jättekul och det var extra roligt för vi var så många utbytesstudenter som var där, jag, Ece, Yasemin, Baibua och Cande! Efter det antar jag att jag åkte hem och sen tog det lugnt och duschade och åt men jag kan inte riktigt komma ihåg faktiskt haha..
En klasskompis hämtade chokladmjölk åt mig på rasten, lycka! 
Smygbild i klassrummet haha
Ful selfie med Yasemin och Ece

I tisdags efter skolan hade jag min andra ungerskalektion, det var kul att få lära mig lite mer ungerska och att få träffa de andra tjejerna! Efter ungerskan kom Cande och hämtade oss och vi åkte alla till min stadsdel, Sóstó, till den liten sjö där det finns en pizzeria. Där väntade två utbytesstudenter från Rotary, en från Mexico och en från Brasilien. Vi åt massa god mat och snackade och sen var det dags att åka hem. Det var som vanligt jättekul att vara med de andra utbytesstudenterna och det var extra kul att få träffa tjejerna från Rotary! 
Hela gänget på pizzerian 


I onsdags fick jag skriva mitt första "prov" i Ungern! Det var på engelskan och det var inte riktigt ett prov utan en filmrescension men det kändes ändå lite spännande haha. Jag tror att det gick bra men om det inte skulle gå bra så spelar ju det ändå ingen roll eftersom det här året inte räknas! I onsdags i skolan skedde det faktiskt en mindre olycka, Zsaklin fick en hjärnskakning! Hon slog huvudet i en brandsläckare så hon fick stanna hemma resten av veckan. Hon mår bra dock, lite ont i huvudet bara. Efter skolan tog jag bussen hem själv, spännande spännande! Det var faktiskt första gången jag tog bussen ensam så det var rätt spännande och det kändes jätteskönt att få lite mer frihet. När jag kom hem hade Ági och Zsaklin gjort "svenska" köttbullar men det fattade jag inte förrän de förklarade det för mig haha men goda var de! När jag ätit min lunch åkte vi till köpcentret i stan där vi mötte de andra utbytesstudenterna och deras familjer. Där fick vi en rundvisning av köpcentrets tak av typ köpcentrets chef eller något liknande! Vi trodde att hon skulle berätta om byggnaderna runt omkring men hon pratade bara om köpcentret så det var inte jätteintressant, men fint var det! Efter rundvisningen fick vi lite fika och sen väntade vi på köpcentret till det var dags för Zumba vid 18.30! När jag kommit hem, duschat och ätit lite så skypade jag med familjen vilket var mysigt! 

Min fina stad ❤️
 
Efter skolan i torsdags åkte vi på några ärenden i stan och sen till min värdmormor, hon fyllde nämligen 68! Där åt vi massa mat och snackade och jag fick träffa en av mina värdkusiner för första gången. Han verkade trevlig men han kunde inte så mycket ungerska så det var svårt att prata med honom haha! Vi var där till kanske 8 och kom hem vid kvart i 9. Då duschade jag och gick och la mig. Jag  kände mig rätt nere hela dagen men på kvällen blev det lite bättre! Det var inget som hände, jag kände mig bara ensam, trött och lite sjuk men jag blev på bättre humör av att umgås med familjen. 
 
Igår, fredag vaknade jag upp på bra humör! Jag vakande typ upp med ett leende och det höll i sig hela dageb. Eftersom jag kände mig så glad så blev jag mycket mer social så jag snackade jättemycket med de i min franskagrupp och med mina klasskompisar vilket var jättetrevligt. Det är skönt, för i början så pratade jag typ bara med de som kan bra engelska eftersom jag inte kan ungerska och många i min klass inte riktigt kan engelska. Jag tror att de klasskompisar som inte kan så bra engelska först var lite rädda för att prata engelska med mig eftersom de inte ville göra misstag men nu börjar det släppa och jag försöker också prata lite på ungerska! Kanske hjälper det att jag pratar på min förfärliga ungerska, då känner kanske inte klasskompisarna sig så dåliga på engelska i jämförelse haha! En lite konstig sak hände i skolan igår faktiskt. När vi hade historia reste plötsligt alla på sig och började gå till gympasalen, vi skulle nämligen bli kollade efter löss. Först trodde jag att mina klasskompisar skämtade så jag började skratta men sen fattade jag att de menade allvar. Tydligen blir alla elever kollade två gånger om året! Jag tycker verkligen att det är jättekonstigt att 17-åringar blir kollade efter löss men jag antar att det behövs, annars så skulle de ju inte göra det. Hursomhelst så gick vi tillbaka till klassrummet igen utan att bli kollade efter löss men jag vet inte riktigt varför. Efter att jag ätit lunch i skolan med Ece så gick vi till parkeringen där Zsaklin och László väntade. De körde oss till manikyrsalongen där jag fick min gamla franska manikyr borttagen och fick ljusrosa naglar istället! Sen gick jag och Ece in till köpcentret på egen hand, jag är faktiskt stolt och förvånad över att vi hittade! På köpcentret kollade vi i några olika affärer och fikade, det var supermysigt. Ece berättade massa om sitt liv i Turkiet, jag om mitt liv i Sverige och vi båda om våra liv här i Ungern. Vid 6 var det dags för mig att dra hem så jag tog bussen hem! Det var jättemysigt faktiskt för det hade börjat bli mörkt, det regnade och jag lyssnade på musik i mina hörlurar. När jag kom hem åt jag mat med Zsaklin, Ági och Lacko. Soppa som huvudrätt och pannkakor till efterrätt, såå gott! Jag saknade dock att ha ha hallonsylt, glass och socker till pannkakorna som jag brukar i Sverige. I familjen Nagy har de antingen Nutella, aprikossylt eller körsbärssylt men det var också gott! Efter maten kollade jag på en massa TV-serier och roliga YouTube-videos tills det var dags att sova. En väldigt lyckad och rolig dag!
Fina Ece på ett café på köpcentret 
Jag älskar att åka buss när det regnar❤️

 Idag vaknade jag upp vid halv 11 och åt frukost med Zsaklin. Resten av familjen är på en festival och jobbar så vi är ensamma hemma. På fördmiddagen städade jag mitt rum, tvättade håret och lite sånt. Sen vid 2 snackade jag med Gyltene på skype, det var jätteskönt att få prata med henne! Sen åt jag och Zsaklin lunch, tog det lugnt en stund och cyklade sen iväg till ett köpcenter som heter Plaza för att gå på bio. Vi såg en film som heter 'The equalizer' den var jättebra verkligen! Den var dubbad till ungerska så jag förstod knappt något av vad som sades men jag förstod ändå allt som hände bara av att kolla på vad som hände! Jag rekommenderar verkligen filmen, den var superspännande och den är säkert extra bra om man förstår vad som sägs haha. Efter filmen cyklade vi hem och lagade kvällsmat som vi åt framför X-Factor på TV. Nu sitter jag i soffan och kollar på en dubbad version av Hungerspelen och Zsaklin slökollar också på filmen! 
En selfie när vi cyklade till bion haha...
 
Imorgon vet jag inte vad planerna är faktiskt, jag får ta dagen som den kommer! Men jag tror att jag ska fråga de andra utbytesstudenterna om de vill hitta på något, det hade varit kul! Nu ska jag sluta skriva och vara social istället men jag ska höra av mig snart igen. Jag ska verkligen försöka skriva snart, typ imorgon eller på måndag så jag kan berätta lite HUR det är här i Ungern, inte bara vad det är jag gör.  
 
Tusen kramar! Kommentera gärna så blir jag glad, även om jag väldigt sällan svarar!
 
Nu har jag haft min fjärde vecka i Ungern, såå galet! Det känns både som om att tiden gått så snabbt men samtidigt som om jag varit här mycket längre än 4 veckor. Tiden är så annorlunda här på något sätt!
 
Zumban i onsdags var superkul, så förhoppningsvis ska jag dit igen imorgon (måndag) och på onsdag igen! Det var riktigt svettigt men det var väldigt roligt och skönt och det kändes inte som att träna! Eftersom det var första gången så tog jag det lite lugnt så jag inte skulle ta ut mig för tidigt så nu vet jag att jag kan ta i lite mer nästa gång. Dansstudion ligger på köpcentret mitt i stan så det kändes lite pinsamt att gå igenom köpcentret alldeles svettig och i träningskläder men det var rätt så dött i och med att det var så sent så det var inte så farligt. När jag kom hem åt jag en av mina favoriträtter här, brasói och gick sen och tvättade håret. Jag åt så jag blev proppmätt eftersom det trots allt var min favoriträtt, men det borde jag ju inte riktigt gjort för när jag kom ut ur duschen så hade vi fyra gäster på besök och vi skulle äta kvällsmat... Oops! Men jag åt knappt något och de förstod ju varför så det var inget problem. Vid 11 när gästerna gick hem gick jag och la mig. 
Lackó lekte lite med det svenska godiset
Riktigt ofräsch efter Zumban hahaha

En bild från i tisdags när jag hade ungerskalektion! 
En till bild! Bakifrån från vänster: Rina, Baibua, Yasemin, Ece, jag, Cande

I torsdags gjorde jag inget speciellt vad jag kan minnas. Skolan var väl som den brukar, jag åkte hem tillsammans med Zsaklin, vi tog det lugnt en stund och sen på kvällen stack jag ut på en jogging runda med "brorsan". Det är så svårt för mig att komma ihåg vad jag gör om dagarna haha och det är inte alltid något speciellt! Men sen gick jag väl och dushade och åt och tog det lugnt osv!
Väntar på bussen torsdag morgon 
Innan joggingrundan hahah
 
I fredags var jag i skolan och det var ju typ det samma som alltid förutom att det var lite bråk inom klassen. Vi ska nämligen beställa tröjor med våra efternamn på som vi ska ha på idrotten men då uppstod det lite bråk om pengar. Jag fattade inget som sades eftersom allt var på väldigt snabb och arg ungerska men jag klasskompis översatte lite för mig. Bråket löste sig i alla fall (tror jag) och nu är nog allt bra. Det var så kul, efter lektion 6 när jag slutat och skulle äta lunch med Zsaklin så kom det fram några små pojkar som sa något till mig på ungerska. Då sa jag till dem (på ungerska) att jag inte kan ungerska eftersom jag är en utbytesstudent från Sverige och de blev så himla förvånade och typ imponerade! Téééénleg sa de hela tiden vilket typ betyder seriöst/verkligen och de frågade mig massa saker. Jag vet inte varför men de gjorde typ min dag, de var så himla söta och jag ville bara krama om dem haha! Den ena hade dessutom på sig en svensk landslagströja men han var inte svensk. Jag var dessutom väldigt stolt för jag snackade med dem på ungerska och jag kunde göra mig förstådd! Sen var det dags för mig och Zsaklin att traska mot bussen och åka hem. När vi kom hem tog vi som vanligt det lugnt ett tag haha och sen fram emot kvällen kom Zsaklins billärare och hämtade upp oss. Vi körde till några olika mataffärer och körde runt med bilen en sväng. Efter ett tag körde han hem oss och Zsaklin och jag kollade på någon film på teve och gick och la oss vid 11. 
Fredag morgon, jag tyckte att skillnaden på min och zsaklins outfit var så himla kul, jag i svarta höstkläder och hon i sommarkläder...

Igår förmiddag var inte särskilt händelserik. Vi tog det lugnt, jag städade mitt rum, jag och Zsaklin kollade på film och sen gjorde jag, Zsaklin och Lackó pizza. Pizzorna blev riktigt riktigt fina men de var ALLDELES för starka för min smak, hälla i mig massa mjölk så starka de var haha! Vid 5 stack jag och Zsaklin in till stan där vi gick in i några affärer och sen stack till en "hamburger pub". Där åt vi kvällsmat och snackade en massa och skyndade oss sen hem till X-Factor. Vi kollade på programmet och åt några havreflarn jag köpte på IKEA förra veckan kollade sen på en dubbad film och la oss vid 11/12.
Min goda kycklingburgare, mmmm
Selfie med Zsaklin på hamburgarpuben
 
En av pizzorna, så vacker men så stark..
 
Idag steg jag upp vid 10, gick in i köket och upptäckte att Lackós kompisar från lördagen låg och sov i vardagsrummet haha så fick smyga runt så de inte skulle vakna men det gjorde dem ändå. Sen tog jag det lugnt hela förmiddagen och eftermiddagen, läste mest och chillade med Zsaklin. Sen vid 6 stack vi in till stan där vi cykla runt en stund och sen stack till McDonalds och köpte kvällsmat. Eller ja, jag köpte en McWrap och Zsaklin en glass och mozzarellasticks! Helt plötsligt började det spöregna så vi kastade i oss vår mat och försökte skynda oss hem och eftersom det tar cirka 20 minuter att cykla hem så var vi dyngsura när vi kom fram. Nu sen vi kom hem har jag diskat i princip all disk från denna helgen haha (föräldrarna är på en festival och jobbar så de har inte varit hemma), druckit te och kollat på Harry Potter med Zsaklin. Nu ska jag nog kolla lite mer TV och sen gå och lägga mig. Det har varit en lugn och skön helg men i ärlighetens namn så har den varit lite småtråkig emellanåt så jag ska den här veckan som kommer försöka göra planer med folk så att nästa helg blir lite mer fartfylld! 
Dyngsur hahaha! 

 Godnatt, jag hoppas att ni haft en jättebra vecka och helg! Jag skriver snart igen, och kanske om något annat än bara vad jag gör om dagarna. Kraaaaaaaaaaaaaaam