Hejhej! Idag är det 55 dagar tills jag åker till Ungern, helt galet! Nu börjar jag NÄSTAN bli stressad över hur jag ska hinna med allt jag vill göra innan jag åker, vilket säger lite om hur nära det faktiskt börjar bli!
 
För någon timme sedan kom jag hem från ett AFS-möte här i Lund. Jag fick inte direkt höra något nytt, det mesta berättades på det två dagar långa förberedningslägret i Sigtuna i början av maj men det var ändå kul och trevligt att höra lite från AFS och lyssna på andras berättelser och så. Varje gång jag hör något från AFS eller går på något möte så känns det kommande året mycket mer verkligt och det är ju en jätteskön känsla! Jag har alltså inte hört något mer om vad som komma skall, men jag tänkte att jag kunde uppdatera bloggen lite ändå! 
En blogg är ju alltid roligare när det är bilder med så här är en bild på mig från AFS-lägret i början av maj!
 
Detta var väl allt för mig idag, jag skriver säkert snart igen! Hejdåå
Hej!
Jag har skapat den här bloggen för mina vänner, mina bekanta, min familj osv men om det är någon annan som också tittar in på min blogg så vill jag berätta lite om varför jag valde Ungern, organisationen AFS osv! :)
 
Det hela började med att min mamma berättat om sitt eget utbytesår i USA när hon var i min ålder. Om det inte vore för att hon åkte på ett utbytesår så hade jag förmodligen inte kommit på att jag också ville iväg. Från början ville jag också åka till USA och jag hann komma så långt att jag gjorde klart min ansökan och skulle välja vilken del av USA jag ville till när jag ändrade mig. Nu funderade jag istället på åka till Ungern, så efter att ha haft lite (mycket) beslutsångest bestämde jag mig för att åka till Ungern!
 
Så varför just Ungern? Min pappa är ungrare från Rumänien (byn han kommer från tillhörde Ungern t.o.m. WW1) och vi har besökt Rumänien varje sommar sen jag föddes. Tyvärr är jag fruktansvärt dålig på ungerska, jag kan i princip bara säga "hej", "äpple", "stol" och "det regnar" vilket är rätt tråkigt. Jag kan alltså inte ungerska, och jag kan heller inte så mycket om den ungerska kulturen och hur Ungern verkligen är men det är något jag vill och ska ändra på under mitt kommande år! Det hade ju varit supernice att kunna prata ungerska, dels för att kunna prata med min ungerska släkt, dels för att kunna snacka skit om folk på stan med min pappa och syster (skämt) men framförallt för min egen skull! Sen vill jag också ta reda på mer om en stor del av min bakgrund.
 
Anledningen till att jag valde AFS som organisation var för att jag helt enkelt tyckte att den verkade bäst! Mamma var nöjd med dem och hon och jag gick på några olika utbytesorganisationers möten och vi tyckte båda att AFS verkade passa mig bäst. Jag är väldigt nöjd med mitt val.
 
Nu känns det som att jag börjar upprepa mig och skriva meningar som är sjukt jobbiga att läsa (jag skyller på att klockan är halv 12 på kvällen och på att det är sommarlov) så jag slutar skriva nu!
 
Jó éjszakát! (God natt!)
Hej! Jag heter Ellie, jag är 16 år och bor i Lund, Skåne. Den 22 augusti åker jag på ett utbytesår till staden Nyíregyháza i nordöstra Ungern! Jag åker med organisationen AFS, som jag är väldigt nöjd med.
 
Nyíregyháza är som sagt en stad i nordöstra Ungern med 118 000 invånare (alltså större än min hemstad som "bara" har 114 000). Staden ligger cirka 5-6 mil från rumänska och ukrainska gränsen. Den största staden i närheten är Debrecen, Ungerns näst största stad. Min värdfamilj består av en mamma, en pappa, en syster som är 17 och en bror som är 19! Vi verkar ha mycket gemensamt, t.ex. intresset för att baka och laga mat. 
 
Detta var väl allt jag hade att säga denna afton, men jag skriver snart igen! 
 
Kram, Ellie ♥
 
Ungern, uppe i högra hörnet kan man se Nyíregyháza! 
Ett badhus i staden
Staden 
Något torg i staden 
Staden